Dansk PMI-indeks viser kraftig vækst

27-11-2018

Det sæsonkorrigerede indeks Dansk PMI steg til 67,1 i oktober. Indekset steg fra september måneds niveau på 53,7 og signalerer en vækst i industriaktiviteten, der virkelig har taget fat. Det neutrale niveau er 50.

Dansk PMI steg til 67,1 i oktober. Stigningen skyldes, at de fleste underindekser havde øget vækst i oktober. 

Især de to vigtigste underindekser, nemlig produktion og nye ordrer, oplevede en helt enorm vækst i forholdt til september, fremhæver Dansk Indkøbs- & Logistikforum, DILF. 

Ordreindekset steg i oktober til 80,7 og er det højeste niveau siden september 2015. Det nuværende niveau indikerer, at et større antal af industrivirksomhederne har oplevet en kæmpe stigning i nye ordrer i forhold til september. Underindekset peger dog stadig på, at langt størstedelen af respondenterne ikke har oplevet nogen ændring fra forrige måned. 

Underindekset for produktion steg i oktober til 59,5, hvilket svarer til en stigning på 19,3 procentpoint fra september. Det kommer på baggrund af, at 94 procent af respondenterne ikke oplevede nogen ændring fra forrige måned. Desuden faldt antallet af respondenter, der svarede, at de havde oplevet en mindre produktion i forhold til september. 

Inden for beskæftigelse er det sæsonjusterede niveau på 72,6 for oktober, hvilket er en iøjnefaldende forbedring på 7,9 procentpoint i forhold til september og er nærmest uhørt høj. Denne stigning er på baggrund af en stigning af respondenter, der svarede at de øgede deres antal af ansatte fra sidste måned. Samtidig er der lidt færre, der oplevede uændrede forhold. 

Når det gælder leveringstid er det sæsonjusterede niveau på 56,7 i oktober, hvilket er et fald på 12,8 procentpoint sammenlignet med måneden før. Dette fald ses på baggrund af, at alle respondenterne svarede, at de oplevede en uændret leveringstid, hvilket er en stigning på 35 procentpoint fra september. 

Underindekset for lager af indkøbte produkter faldt i oktober til 51,0. Faldet er et resultat af, at 98 procent af respondenterne svarede, at der var ingen forskel fra sidste måned og der var ingen respondenter, der svarede, at de havde et større lager at indkøbte produkter. 

Dansk PMI udarbejdes af DILF i samarbejde med Kairos Commodities.

Book en stand

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand

 

Netværk * Branding
B2B * Kundepleje

Bliv en del af VTM 2020 – fagmessen med den direkte kontakt til metal- og maskinindustrien

Når du booker din stand online er dette ganske uforpligtende. Efter booking vil du blive kontaktet med et forslag til standens placering på VTM 2020, og først når dette accepteres, er bookingen bindende.
Du kan læse mere om priser, og hvad der er inkluderet under Standpriser

Har du spørgsmål og ønsker i forbindelse med booking af din stand, er du meget velkommen til at kontakte projektchef Krista Kristensen på tlf. +45 2157 4950 eller mail kk@vtm-messe.dk