CNC-drejeløsning og 3D skanning

30-03-2023

Omtaler bragt 30. marts teknovation.dk

Tre CNC-drejeløsninger hos CMZ

CMZ Danmark stiller op med tre CNC-drejemaskiner fra det spanske moderselskab på årets metalbearbejdningsmesse i Odense.

Der bliver tre CNC-drejebænke at se hos CMZ Danmark på VTM Summit 2023, oplyser Commercial Director Nicolaj Søndergaard Pedersen, forud for messedeltagelsen, den 25. til 28. april i Odense Congress Center.

På standen demonstreres blandt andet modellen CMZ TA20TY Z640, der kan bygges op både med og uden subspindel, og i det hele taget rummer mange konfigurationsmuligheder.

Kvejborg mærker stor interesse for 3D-skanning

Kvejborg ApS’ direktør Jacob Dørr Sørensen har aldrig før oplevet så stor interesse for 3D-skannere og 3D-skanning, som netop nu, op til deltagelsen på årets metalbearbejdningstræf i Odense, den 25. til 28. april.

De seneste måneder har kalenderen ved Kvejborg været fuldt booket af møder og demonstrationer hos interesserede virksomheder samt af 3D-skanningsopgaver i ind- og udland. Og op til deltagelsen på VTM Summit 2023, forbereder firmaet sig derfor på at vise de seneste teknologier frem.

Årsagerne til den stigende interesse vurderes at skyldes, at 3D-skannere i dag er blevet langt mere præcise, hurtige og effektive. Det gør, at der opstår færre fejl og mindre dobbeltarbejde i forbindelse med måleopgaver såsom kvalitetskontrol og reverseengineering. I sidste ende betyder det, at virksomheder eksempelvis kan forbedre deres Time-to-Market og kan kontrollere flere emner på kortere tid. Og derudover kan 3D-skannerefaktisk i dag, på grund den skarpe nøjagtighed, overtage nogle af de opgaver, der ellers ville tilskrives en traditionel målemaskine, fremhæver Jacob Dørr Sørensen.